Instagram: Ken Ozuna

0 Comments

Soms kom je op Instagram een stream tegen die er net even bovenuit steekt. Die van Ken Ozuna is er zo een. Hij heeft wat mij betreft nog veel te weinig gepost en hij heeft op dit moment belachelijk weinig volgers.

Ozuna fotografeert nog maar kort: drie jaar. Bovendien studeert hij als filmmaker. En dat zie je in elk beeld. Zijn foto’s lijken stills uit een langer verhaal. Het zijn avonturen op zich in een kenmerkende eigen signatuur.

Analoog en filmisch

De Fujifilm X-A10 *)

De foto’s voelen analoog en filmisch aan. Alsof je er in een donkere bioscoopzaal naar kijkt. In veel beelden zit niet meer licht dan nodig is om het verhaal te vertellen.

Het gevoel dat je naar analoge foto’s kijkt komt volgens hemzelf door het gebruik van een relatief goedkope Fujifilm systeemcamera*) de Fujifilm X10. Die X10 is allang niet meer op de markt. Gelukkig mogen zijn opvolgers er wezen, zoals de hiernaast afgebeelde schitterende X-A10.

Ondanks dat Ozuna ook een professionele Nikon spiegelreflex *) heeft, laat hij zien dat goede fotografie niet afhangt van je materiaal.

Wat kun je leren van Ken Ozuna?

  • kies een camera die bij jouw fotografie past;
  • probeer je eigen signatuur te vinden;
  • de fotograaf is belangrijker dan de apparatuur.

Check dit:

De stream van Ken Ozuna op Instagram

Cinematography Café, het blog van Ken Ozuna.

*) Affiliate links naar Coolblue.

Categories: